Typing Cat

Disclaimer

Bonjour everybody. I'm Pusheen and i love food very much, blogging too <3

Entries About Tuto

Follow



thank you for all of your supports after all this year

Credits

Basecode : Aina Syaza
Template : Lintang A Pramesti
Owner : Nick
Others : C A T
Cinta Orang Muda Mudi Sekarang

Hello to all readers :-* haha.Apa khabar semua,sihat? Good.Korang semua nak tahu tak kenapa tajuk hari ni Sweetest Baby ? \bukan baby yang bayi tu okay,baby yang couple-couple punya/ Yauch ==" gatalnya aku ni.Yeah,actually aku tulis entry untuk kali ni adalah untuk berterima kasih kepada Boyfriend aku sahaja iaitu Mohd Syazwan Shuhaimi Aku rasa sangat berterima kasih kepada dia sebab sudi menjadi teman lelaki aku yang paaaling setia :') Goshh,selama 2 minggu aku bersama dengan dia,setitik air mata pun tak pernah keluar #means I'm happy with him.Yelah,adalah juga menangis sikit \tu pun sebab rindu/ And thanks to all the peoples yang mendoakan kebahagiaan aku dengan Sayang aku :-P .I'm really appreciate it so much.May God bless you all ;-) .

Boy #nak pendekkan panggilan aku yang ni walaupun bukan yang pertama tapi mungkin dia yang bakal jadi terakhir ;-) Sebab maybe kalau aku kehilangan dia,aku tak nak cari yang lain.Sebab apa? Sebab aku tak nak dikecewakan lagi.And besides that,Boy aku yang kali ni adalah yang paaaaaling Manis daripada ex-Boy aku yang dulu-dulu.Nak tahu kenapa aku panggil dia \manis/ ? Mana boleh cakap :-x .Haha,jahatnya aku ni.

Korang semua,aku nak story-mory sikitlah pasal cerita coupling aku ni,aku tahu..Dalam hidup bercouple ni,akan hadirnya perasaan sakit hati,jealous,happy,sedih dan yang sewaktu dengannya.Masa mula-mula couple dengan orang yang kita suka/sayang tu,mesti kita rasa happy kan? Tapi masa kita putus tu macam mana pula? Rasa nak nangis,rasa tak nak hidup lagi dah..Kan? Mesti ada yang macam tu.Actually bunga/kumbang bukan sekuntum/seekor.Banyak lagi,mungkin bukan \takdir/ korang lagi kot bersama dengan si dia.So,aku cuma nak bagitahu dekat korang...
Hidup masih panjang,jangan bazirkan masa korang dengan bersedih kalau putus cinta.Mungkin si Dia bukan takdir korang lagi.Korang jangan cepat berputus asa,kelak diri korang juga yang akan binasa.Faham?
#Ceh,jadi doktor cinta la pulak aku ni. Korang perasan tak zaman sekarang ni bercinta kan,kalau putus dengan pasangan kekasih diorang akan rasa Frust,Stress and yang paling teruk sampai ada orang nak BUNUH DIRI sebab cinta tak kesampaian/berakhir di tengah jalan.Apa kes semua ni? Apa cerita semua ni? Semua tu benda tak bermoral,kerja SYAITAN semuanya.Selain dari gejala macam ni,kalau bercinta pun,ada yang sanggup jual Dara (perempuan) demi membuktikan kasih sayang dia kepada si Lelaki. SEMUA TU MENGARUT ! Kita sepatutnya buktikan cinta kita dengan membimbing si Dia ke jalan yang benar dan menjaga kebahagiaan dia.Kalau tak,haaaaampeh ! Badan rosak,akhlak rosak,semuanya rosak.

Salah satunya perkara yang membuktikan kita rosak semasa bercinta ini adalah Gejala Buang Bayi.Korang tahu tak dah berapa bayi terkorban akibat perbuatan Zina daripada manusia yang cakap je nak buktikan cinta diorang? Korang tahu tak betapa sakitnya hati aku tengok anak-anak muda sekarang? Kalau kita couple sampai ke jinjang pelamin ni tak apa juga,inikan pula sebaliknya.Couple sampai pertengahan jalan.Kepada yang lelaki,aku nasihatkan..
Tolonglah jangan sesekali memainkan perasaan perempuan.Setiap kaum Hawa ingin dibelai dan diberi kasih sayang yang secukupnya,bukan Tindasan.Kaum Hawa ini adalah kaum yang paling lemah berbanding Kaum Adam.Selain itu,Kaum Adam adalah pemimpin kepada kaum Hawa.Jadi kepada semua Kaum Adam di luar sana,aku minta tolong sangat-sangat agar bertimbang rasa dengan kaum Hawa.
Dan tak lupa juga kepada semua perempuan ;-
Jangan kerana 'Romeo' anda meminta perkara yang Bodoh seperti berikan 'Dara' korang kepada dia,baik tak payah la.Itu bermakna si dia hanya ingin mempermainkan korang.Dia cuma ingin memuaskan Nafsu je ! Dan juga korang pun janganlah asyik nak merengek,cerewet,asyik merajuk dengan teman lelaki korang,tak pepasal diorang rasa muak tengok muka korang tu,haaaampeh ! Dia tinggalkan korang dan cari yang lain.Salah korang sendiri juga.Aku pesan supaya jaga perangai tu.
Aku harap,dengan sedikit Tips aku ni :-P korang akan fikir balik.Jangan rosakkan diri korang hanya kerana Cinta Buta atau senang di beritahu Cinta Monyet,kalau dah 'Cinta Sejati' tu,aku doakan korang supaya kekal selama-lamanya dan bahagia sehingga cucu-cicit :-P Okay? Bye,assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh.

nota : korang semua perasan tak yang aku sebenarnya dah lari tajuk? Haha :P 
Blogger Ku Azhar berkata...

tebalnye perenggan!! hehehe...jap ku bc lg skali...br bc sikit :p...gud2 :)

 
Blogger Nik Hasanah berkata...

@Ku Azhar haha,apalah :P dah terjah tp baca sikit then komen lg xD

 

Catat Ulasan




tekan ayat bawah ni untuk old/new post

OLDER POST | NEWER POST