Typing Cat

Disclaimer

Bonjour everybody. I'm Pusheen and i love food very much, blogging too <3

Entries About Tuto

Follow



thank you for all of your supports after all this year

Credits

Basecode : Aina Syaza
Template : Lintang A Pramesti
Owner : Nick
Others : C A T
Note Atas Header
#Click to large@zoom!
Hye semua :D hari ni nak buat tutorial baru tau? gambar di atas menerangkan segalanya..HAHA.Okay,nak tak? Jom mulakam

1 -  blogger design - Edit Html @ Template (untuk pengguna blogskin)

2 - Search code di bawah ni
<head>
3 - Jumpa dah ? Copy code di bawah ni pula dan paste di atas code <head> tu.
<div style='position: static; top:0px; center: 0px; width:100%; position:fixed; padding:3px; background:#000000; opacity:0.8; color:#FFFFFF; font-size:11px;'>AYAT ANDA !<a href='http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=BLOG ID ANDA'>Follow</a> | <a href='http://blogger.com'>Dashboard</a></div>
Puzzle Time !
Biru - Warna background
Orange - Warna Tulisan 
Merah - Tukarkan dengan ayat anda
Fuchsia - Tukarkan dengan blog ID anda.Tutorial mendapatkan blog ID boleh didapati di \SINI/.

*Kalau korang nak code warna,boleh didapati di SINI atau SINI untuk lebih terperinci.

P/s : kalau korang dah buat benda ni,ayat dia akan ada di hujung sebelah kiri,so,kalau korang nak jadikan dia ketengah.Just tambah ayat <center> di bahagian depan dan hujung ayat.Contoh ;-

<center>AYAT ANDA<center>

So,dia akan ke tengah lah :) Thanks for reading.Come again sooner or later !
Blogger eyraRAWR :] berkata...

Thanks for the tuto :)

 
Blogger Nik Hasanah berkata...

welcome :D

 

Catat Ulasan




tekan ayat bawah ni untuk old/new post

OLDER POST | NEWER POST