Typing Cat

Disclaimer

Bonjour everybody. I'm Pusheen and i love food very much, blogging too <3

Entries About Tuto

Follow



thank you for all of your supports after all this year

Credits

Basecode : Aina Syaza
Template : Lintang A Pramesti
Owner : Nick
Others : C A T
Tutorial Menukar Lagu
Hye semua,apa khabar? Sihat? Good :) Hari ini aku ada tuto baru,khas untuk new blogger *memandangkan ada new bloggy yang request.Haha :D saya nak buat tuto cara untuk menukar/memasukkan lagu ke dalam blog menggunakan Music Dumper.Apa lagi? Jom mulakan wahai adik/kakak/abang yang comel/kacak/cantik sekalian :D

Mula-mula,korang pergi ke link --> Tekan sini
Dia akan keluar gambar macam di bawah ni..Then korang type tajuk lagu tu ke dalam kotak seperti yang ditunjukkan di bawah.
Dah search? Saya search lagu Stacy- Kisah Dongeng \al-maklum,minat Stacy/ Then dia akan keluar banyak-banyak list macam gambar dekat bawah tu,then korang pilih lah salah satu.Actually,sama je semua tu,haha :D
Kan? Dia ada banyak list kat situ kan,lepas korang pilih salah satu,korang search song preview yang ada di sidebar sebelah kanan.Contoh dia adalah seperti gambar di bawah ni :)
Kan?Kan?Kan? \haha,banyak nye KAN/ and korang tengok bawah dia pula,ada code kan? Embed Options :) Korang copy code tu then paste kat dalam ruangan HTML/JAVASCRIPT.


Cara-Cara nak add gadget (HTML/Javascript)

(Saya punya blog guna bahasa english :P hehe,kalau yang bahasa melayu tu,pandai-pandailah translate !)

Okay,jom mulakan. *wah,ini tuto 2 IN 1 nih 0,0 hahha.Okay2 joke -.-
First sekali korang pergi dashboard korang..Then korang follow step-step di bawah ni.

Ini DASHBOARD korang,korang cuma click je DESIGN
Lepas korang tekan akan keluar macam ni kan? Haa,korang tekan gadget seperti yang di tunjuk dalam gambar.
Kan? Dia akan keluar macam ni :) Then korang scroll down ke bawah sampai jumpa gadget HTML/Javascript tu
Okay,dah jumpa? Bentuk HTML/Javascript tu macam dalam kotak merah,kalau nak tambahkan masuk dalam blog,korang tekan benda " + " dalam kotak biru kecil sebelah tu
Lepas dah buka tu,dia keluar macam ni,then korang pastekan code yang korang copy tadi tu ke dalam ruangan kosong tu :D  
--Tamat sudah pembelajaran kita hari ni--

Blogger mizZ miA miMiE berkata...

thanks my dear..

 
Blogger Nik Hasanah berkata...

@mizZ miA miMiE Welcome :)

 

Catat Ulasan




tekan ayat bawah ni untuk old/new post

OLDER POST | NEWER POST